דילוג לתוכן

קטגוריות נבחרות

תזמון המזון: הדרך החדשה להקטין את סיכוני הבריאות בקרב עובדים במשמרות לילה

אכילה בשעות היום עשויה להקל על סיכון הלב בקרב עובדי לילה

מחקר חדש ממסגרת בריגהם

מחקר שנערך על ידי חוקרים מ-Mass General Brigham מציע כי תזמון המזון עשוי להיות גורם סיכון גדול יותר לבריאות הלב וכלי הדם מאשר תזמון השינה. בעבודתו הקודמת, מחקרים הדגימו כי עבודה במשמרת הלילה קשורה לסיכונים בריאותיים משמעותיים, כולל הפרעות בלב. המחקר הנוכחי מציע כי אכילה במהלך שעות היום יכולה לעזור לאנשים להימנע מהסיכונים הללו.

פרנק AJL Scheer, PHD, פרופסור לרפואה ומנהל תוכנית כרונוביולוגיה רפואית בבריגהם, אמר כי "המחקר הקודם שלנו הראה כי התאמה שגויה של צירופי ההתנהגות שלנו ביחס לשעון הגוף הפנימי שלנו, מגבירה את גורמי הסיכון הקרדיווסקולריים". הוא הוסיף: "רצינו להבין מה ניתן לעשות כדי להוריד את הסיכון הזה, והמחקר החדש שלנו מציע כי תזמון המזון יכול להיות היעד הזה".

על שיטות המחקר

המחקר כלל 20 משתתפים צעירים ובריאים, אשר גויסו למשך שבועיים במרכז בריגהם. במהלך התקופה, המשתתפים לא היו חשופים לחלונות, שעונים או אלקטרוניקה, וכך נשמרו שטחי מחקר מדויקים. הם עקבו אחר פרוטוקול שגרתי קבוע שהדגיש את התנהגותם במשך 32 שעות בסביבה מוארת, כאשר הם אכלו חטיפים קבועים בכל שעה.

משתתפי המחקר נועדו לעבוד בלילה ולהתמודד עם שעות אוכל שונות: או במהלך הלילה או רק ביממה. כל הקבוצות קיבלו אותו לוח זמנים של תנומות, כך שהשפעת השינה לא הייתה גורם להבדלים בתוצאות.

תוצאות והשלכות בריאותיות

החוקרים בדקו גורמי סיכון קרדיווסקולריים, כגון סמני מערכת עצבים אוטונומית, חלבונים הקשורים לקרישיות דם ולחץ דם. התוצאות הראו כי גורמי הסיכון הקרדיווסקולריים עלו לאחר שעות עבודת הלילה המדמות באלה שאכלו בכל שעות הלילה, בעוד בקרב אלה שאכלו בשעות היום, גורמי הסיכון לא השתנו.

למרות שמדובר במדגם קטן, החוקרים ציינו כי השפעות התזמון של המזון הופרדו מגורמים אחרים כמו שינה ואור. "המחקר שלנו מתמקד בהשפעת תזמון המזון על גורמי הסיכון בריאותיים", אמרה שרה צ'לפה, MD, MPH, PhD, סגנית פרופסור באוניברסיטת סאות'המפטון.

העתיד המבטיח

החוקרים מדגישים כי יש לבצע מחקרים נוספים על ההשפעות הבריאותיות של אכילה בשעות היום לעומת הלילה. הם טוענים שהתוצאות מצביעות על כך שעובדי לילה, אנשים הסובלים מנדודי שינה, או בעלי מחזורי שינה משתנים, יכולים להפיק תועלת מהימנעות מאכילה במהלך הלילה.

אכילה בשעות היום עלולה להקטין את הסיכונים הבריאותיים הקשורים לעבודת משמרת לילה, ממצב בריאותי מתמשך ועד לאורח חיים טוב יותר

שיתוף

רוצה לקבל הצעת מחיר מותאמת?

👤
👥
📞
✉️

11 מחשבות על “תזמון המזון: הדרך החדשה להקטין את סיכוני הבריאות בקרב עובדים במשמרות לילה”

  1. אני חושב שתזמון המזון יכול לשפר באמת את בריאותם של עובדים במשמרות לילה.

  2. אני מאמינה שתזמון המזון יכול לשפר את בריאותם של עובדים במשמרות לילה.

  3. הילה יצחק

    תזמון המזון יכול להפוך לכלי חשוב בשיפור בריאות ואיכות החיים של עובדים במשמרות לילה.

  4. הדס קידר / Hadas Kidar

    תזמון המזון חשוב מאוד לבריאות ולאיכות החיים של עובדי משמרות לילה.

  5. אני מאמין שתזמון המזון יכול לשפר את איכות החיים של עובדי המשמרות לילה.

  6. תזמון המזון חשוב מאוד גם במשמרות לילה, נראה מאמר מעניין!

סגור לתגובות

מאמרים

רוצה לפרסם אצלנו ? הצעת מחיר?

Scroll to Top