דילוג לתוכן

לא לוותר על מתוק: פירות דלי סוכר שומרי בריאות ומפחיתים סיכון לסוכרת

לא לוותר על מתוק ולשמור על הבריאות: היתרונות שבאכילת פירות דלי סוכר

סוכר, בריאות וסיכונים

צריכה מוגזמת של סוכר עלולה להוביל לבעיות בריאותיות רבות, כגון עלייה במשקל, סוכרת מסוג 2 ומחלות לב. עם זאת, מחקר חדש מצא שצריכת פירות דלי סוכר אינה רק חביבה, אלא גם מפחיתה את הסיכון למחלות אלו. התזונאית אריקה בררה ציינה כי חולי סוכרת צריכים לעקוב אחרי כמות הסוכרים הטבעיים שהם צורכים ולהתאים את התפריט שלהם בהתאם להמלצות הרופא או התזונאי.

פירות דלי סוכר מומלצים

הנה רשימה של פירות דלי סוכר, המדרגים מהפירות עם הכי פחות סוכר ועד לפירות עם תכולת סוכר גבוה יחסית:

1. לימון

לימונים הם הפירות עם הכי פחות סוכר, כאשר כל לימון מכיל רק גרם אחד של סוכר. בנוסף, הם עשירים בוויטמין C.

2. אבוקדו

אבוקדו אחד מכיל גרם אחד של סוכר בלבד, והוא גם עשיר בסיבים תזונתיים.

3. פטל

מיץ פטל מכיל חמישה גרם סוכר טבעי לכוס, והוא גם דל קלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים.

4. קיווי

קיווי הוא מקור מצוין לקרוטנואידים, והוא מכיל כ-90% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C.

5. אוכמניות

אוכמניות מכילות אף הן תכולת סוכר נמוכה, מה שהופך אותן לבחירה טובה נוספת.

6. תותים

תותים ידועים בדלות הסוכר שלהם, כאשר כוס תותים מכילה רק שבעה גרם סוכר. הם מועילים לבריאות הלב.

7. אבטיח

אבטיח מכיל פחות מ-10 גרם סוכר לכוס אחת, הרבה מזה נובע מתכולת המים שלו. הוא עשיר בליקופן, נוגד חמצון המקושר להפחתת הסיכון למחלות כרוניות.

8. אשכולית

חצי אשכולית מכילה פחות מ-11 גרם סוכר, מה שהופך אותה לאופציה טובה למי שמחפש פירות דלי סוכר.

9. פפאיה

פפאיה מכילה 11 גרם סוכר לכוס מיץ, אך זוהי תכולה נמוכה בהשוואה לפירות טרופיים פופולריים אחרים.

10. מלון

מלון קל מאוד להגדרה שיכול לשמש כחטיף טוב וקלורי.

סיכום

בחירה נבונה של פירות דלי סוכר יכולה לתרום רבות לבריאות, במיוחד לאנשים שסובלים מסוכרת או שמעוניינים להפחית את צריכת הסוכר. הפירות המוזכרים כאן מציעים יתרונות תזונתיים רבים, ובינם ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. מומלץ לשלב אותם בתפריט היומי, תוך התייעצות עם איש מקצוע בתחום הבריאות או התזונה

Scroll to Top