דילוג לתוכן

פקיסטן מתניעה דיון ציבורי על הסכמי אברהם: האם נורמליזציה עם ישראל באופק?

מעצמת הגרעין של העולם הערבי בדרך לנורמליזציה עם ישראל?

שינוי בגישה הפוליטית בפקיסטן

בשעה שעמדה הרשמית של פקיסטן נותרה במידה רבה בעד תמיכתה המסורתית באיראן ובעזה, מתפתחת מגמה חדשה של פתיחות זהירה בקרב בכירים בממשלת פקיסטן כלפי הסכמי אברהם. בכירים כגון יועץ פוליטי לראש הממשלה ושר הביטחון הביעו את הצורך לשקול את ההסכמים ולבחון את האינטרסים הלאומיים הנלווים להם. שיח זה עשוי להצביע על שינוי גישה במשטר הפוליטי, בהתאם להתפתחויות האחרונות באזור.

דיון גובר על הסכמי אברהם בטלוויזיה הלאומית

בימים האחרונים, נדונו הסכמי אברהם לראשונה בטלוויזיה הלאומית של פקיסטן לשלושה ימים רצופים. בראיונות שונים ברשת הטלוויזיה "סמאא TV", הצהיר היועץ המיוחד לראש ממשלת פקיסטן לתחום הפוליטי על כך שפקיסטן צריכה לשקול את הקשרים עם מדינות ערב ולטורקיה. הוא קרא לאיראן לשקול מחדש את עמדותיה ולהצטרף למאמץ המשותף שנערך עם סעודיה, פקיסטן וטורקיה לשדרוג הקשרים במזרח התיכון.

התייחסות לכניסה פוטנציאלית להסכמים

במהלך ריאיון בתוכנית "נדים מאליק לייב", התייחס שר הביטחון פקיסטן חוואג'ה אסיף לשאלות לגבי לחצים אפשריים על פקיסטן להצטרפות להסכמים. הוא הבהיר כי הממשל יבחן את הנושא כאשר יתבקש, אך הדגיש כי פקיסטן שאפה לא להיות חלק ממדיניות אמריקאית הפוגעת באינטרסים שלה.

אסיף גם ציין את התמיכה המסורתית של פקיסטן באיראן במהלך הסכסוך האחרון עם ישראל, והדגיש כי ההנהגה הפוליטית והצבאית פועלות כגוף אחד.

עמידה על עקרונות היסטוריים

ביום שישי האחרון, דחה שר החוץ וסגן ראש הממשלה איסחק דאר אפשרות להצטרפות פקיסטן להסכמי אברהם, וטען כי צעד כזה יפגע בתמיכה המתמשכת של פקיסטן בפתרון שתי המדינות. דאר הדגיש את הצורך במקביל להמשיך לתמוך בהקמת מדינה פלסטינית עצמאית כחלק מהאינטרסים הלאומיים.

בהקשר זה, המובילים הפוליטיים בפקיסטן מביעים תובנות שונות, והגזירה הצפויה עשויה להשפיע על ההתפתחויות הפוליטיות במזרח התיכון בשנים הקרובות

Scroll to Top