רפורמה מהפכנית בכדורגל הישראלי: הקמת ליגה ארצית והגברת השקעות במחלקות נוער וקבוצות נשים

רפורמה רחבת היקף בכדורגל הישראלי אושרה

דירקטוריון מנהלת הליגות אישר אתמול רפורמה מקיפה, שתשנה את פני הכדורגל הישראלי ובכלל זה הקמת ליגה ארצית חדשה. השינויים, אשר מסתמנים כהיסטוריים בתחום הספורט הישראלי, צפויים להיכנס לתוקף באופן הדרגתי מעונת 2026/27.

מבנה הליגות

החל מעונת 2027/28 תוקם ליגה ארצית חדשה שתכלול 18 קבוצות, מתוכן עד 6 קבוצות בת המורכבות משחקנים עד גיל 23 בלבד. קבוצות הבת לא יוכלו לעלות לליגה בכירה, לא יקבלו תקצוב מהמדינה ולא ישתתפו בגביע המדינה או בכל תחרות בה משתתפת קבוצת האם. ככל שיגדל מספר קבוצות הבת, תורחב הליגה עד גבול של 20 קבוצות.

ליגת העל והליגה הלאומית ימשיכו לפעול במתכונת הנוכחית, עם 14 ו-16 קבוצות, בהתאמה. אם קבוצה לא תעמוד בתנאי הסף של ליגת העל, היא תוחלף בקבוצה מהליגה הלאומית. במקרה ששתיים מהקבוצות לא יעמדו בתנאים, ליגת העל תצומצם ל-12 קבוצות.

תקציבי מינימום

לאור השינויים שצפויים להתרחש, הוקמה דרישה לתקציבי מינימום בכל ליגה. בליגת העל יעמוד תקציב המינימום על 18 מיליון שקל, עם אפשרות לבחינת העלאה נוספת בשנים הקרובות. בליגה הלאומית יעמוד התקציב על 5 מיליון שקל.

דרישות לאצטדיונים

קבוצה בליגה מקצוענית תחויב לשחק באצטדיון ביתי בעיר מגוריה או בעיר סמוכה. קבוצה ששרדה עונה בליגה מקצוענית תוכל להימנע מדרישה זו, אך לא תוכל לעלות ליגה אם לא תעמוד בתנאים. עם זאת, ניתן יהיה להגיש תוכנית להקמת אצטדיון חדש בעיר, דבר שיאפשר להם להמשיך לשחק באצטדיון חלופי למשך שלוש עונות.

השקעה במחלקות נוער וקבוצות נשים

הרפורמה מחייבת כל קבוצה בליגת העל והליגה הלאומית להחזיק במחלקת נוער פעילה מגיל הילדים ועד הנוער, כאשר לפחות 15% מהתקציב יושקע במחלקה זו. בנוסף, כל קבוצה תחויב להקים קבוצת נשים כדי להבטיח פיתוח והשקעה בכדורגל הנשים בישראל.

הרפורמה שזכתה לתמיכה רחבה צפויה לשדרג את הכדורגל הישראלי ולהכניס שינויים משמעותיים ובעלי השפעה ארוכת טווח על הספורט המקומי

Scroll to Top