ותק: הפרקליט הלאומי גלי בהרב-מאירה תפסח על הדיון בהסרתה, טוענת לתהליך בלתי חוקי ומנוגד לפסיקות בג"ץ

היועצת המשפטית גלי בהרב-מאירה צפויה לפספס את הדיון ביום שני על פיטוריה

רקע ועמדתה של בהרב-מאירה

היועצת המשפטית המכהנת, גלי בהרב-מאירה, מתכוונת להיעדר מהדיון המתוכנן ביום שני על פיטוריה. בהרב-מאירה טוענת כי ההליך להדחתה אינו חוקי ומנוגד לפסיקות של בג"ץ. לפני חודש היא הביעה את התנגדותה להליך והבהירה כי ההחלטה להמשיך בהליך הפיטורים היא בניגוד לחוק.

פסיקת בג"ץ והדיון המתוכנן

למרות עמדתה, הדיון בעניין צפוי להתקיים ביום שני, לאחר שבג"ץ דחה ביום ראשון בקשה לעכב את ההליך. השופט נועם סולדברג קבע כי הדיון המתוכנן על ידי ועדת השרים אינו "בלתי הפיך", ולכן אין מקום להתערבות שיפוטית בשלב זה. הוועדה, בראשות השר עמיחי שיקלי, צפויה להתכנס ביום שני, כאשר בהרב-מאירה הוזמנה להופיע בדיון.

תגובת המדינה להליכי הפיטורים

ביום ראשון בבוקר, המדינה הגישה את תגובתה לבית המשפט בנוגע לבקשות שהוגשו בנוגע להליך הפיטורים. בתגובה, המדינה ציינה כי בהרב-מאירה לא השיבה במשך חודשים על מסמכים רשמיים שהוצגו לה ולא נכחה בישיבת הממשלה שבה נדונו הטענות כנגדה. עם זאת, המדינה הדגישה כי ההיענות להעניק לה דיון יוצאת "הרבה מעבר לנדרש".

טענותיה של בהרב-מאירה על ההליך

בהרב-מאירה טוענת בפני בג"ץ כי פיטוריה הם פעולה לא חוקית ומנוגדת להסכם פוליטי. היא ציינה כי "ההחלטה של הממשלה להפוך את פיטורי היועץ המשפטי לתהליך פוליטי גרידא היא לחלוטין לא חוקית ותאפשר עסקאות ומשחחות פוליטיות כמו פרשת בר-און וחברון". לדבריה, הממשלה לא הצליחה להקים ועדה מקצועית ציבורית שתתמוך בסיום כהונת היועצת המשפטית כפי שנדרש, ורק לאחר מכן הקדימה שליטה פוליטית מלאה על ההליך.

בהרב-מאירה הדגישה כי החובה להתייעץ עם ועדה מקצועית ציבורית, כפי שנקבע בהחלטת הממשלה ובהמלצות ועדת שמגר, בוטלה למעשה. היא הוסיפה כי כל חברי הוועדה שהוקמה כבר הביעו את דעתם בעד פיטוריה. "כך, ההיבטים המקצועיים והציבוריים של הליך סיום כהונת היועצת המשפטית הפכו לפוליטיים במלואם," כתבה בהרב-מאירה.

לסיכום

המצב הנוכחי מצביע על משבר מתמשך בין היועצת המשפטית למערכת הפוליטית במדינה. העתיד של בהרב-מאירה תלוי בדיון המתוכנן, אך היא רואה בו מהלך בלתי חוקי שמנוגד לערכים מקצועיים ולדרישות הציבוריות

Scroll to Top