מתקפה חסרת תקדים של שרים על היועמ"שית בהרב-מיארה: "שימוע" נוסף באופק לקראת בג"ץ?

השתלחויות במעמד צד אחד: מתקפת השרים על היועמ"שית ב"שימוע"

סקירה כללית של האירועים

בהמשך לשימוע חסר תקדים שהתקיים נגד היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, הודיעו חברי ועדת השרים כי הם זימנו אותה לשימוע נוסף שיתקיים ביום חמישי בשעה 10:00. בהרב-מיארה, שהוגדרה את הליך השימוע כ"לא חוקי", לא התייצבה לדיון ותקפה את תהליך ההדחה.

התקפות על בהרב-מיארה

בישיבת הוועדה, שבה לא הייתה נוכחת, תקפו השרים, בראשם יו"ר הוועדה עמיחי שיקלי והשר איתמר בן גביר, את בהרב-מיארה. שיקלי ציין כי "ויתור על זכות השימוע מוכיח בעליל היעדר אמון בין היועמ"שית לבין הממשלה", והוא הוסיף כי "החלטת היועמ"שית לא להופיע בדיון זו לא רק פגיעה בממשלה, אלא גם הודאה שאין לה טענות".

בן גביר הדגיש כי "בהרב-מיארה מאפשרת לאנרכיסטים את חופש השיסוי", והבהיר שהמדיניות המשפטית שלה לא עומדת בציפיות.

נימוקים להדחה

במסמך שהוצג בפני הוועדה, הוזכרו נימוקים להדחת בהרב-מיארה. נטען כי היא לא כינסה פגישות עם צוות המאבק בפשיעה חמורה בתדירות מספקת, ולא העבירה דיווחים לוועדת השרים. "הגוף מתנהל ללא שקיפות וללא בקרה", נכתב בנימוקים.

בהרב-מיארה מסרה הודעה שבה הסבירה מדוע אינה מכירה בחוקיות השימוע. היא ציינה שהוא מאפשר לממשלה לפטר את כל היועצים המשפטיים משיקולים זרים ומושחתים.

תגובות מהציבור ומהמגדלים

נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס למצב ואמר: "אנחנו ברכבת הרים שמאבדת את הבלמים, והליך זה יכול להוביל למפולת". הוא הוסיף כי התפקיד של היועץ המשפטי הוא רגיש מאוד לדמוקרטיה וכי יש לבצע כל צעד באחריות רבה.

סיכום

ההקשרים סביב שלב ההדחה של בהרב-מיארה והמחלוקות שהתרחשו סביבו מעידים על חוסר אמון בין המערכת המשפטית למערכת השלטונית בישראל. השימוע הנוסף שזומנה אליו עשוי להוביל לשינויים מסוימים במעמדה ובתפקידה של היועצת המשפטית לממשלה, ואם אכן יתבצע מהלך הפיטורים, ייתכן שזה ישפיע על התהליכים החוקיים המתרחשים במדינה

Scroll to Top