2025-02-24 00:04:00
אתם שומרים את החלב בחלק הלא נכון של המקרר?
כמעט כולם נוהגים לאחסן את החלב בדלת המקרר, אך יצרני מקררים מזהירים כי זהו מקום שאינו מתאים לכך. מקום האחסון האידיאלי לחלב הוא במדף האמצעי של המקרר, היכן שטמפרטורת המזון נשמרת קבועה ויציבה.
מדוע לא אחסנים חלב בדלתות המקרר?
אחסון חלב בדלת המקרר בולט בנוחות ובזמינות, אך יש לכך חיסרון משמעותי. עם כל פתיחה וסגירה של הדלת, טמפרטורת החלב יכולה להשתנות במעט, מה שיכול לגרום להתקלקלותו מהר יותר. מומחי חברת Beko ממליצים למקם את החלב לצד מוצרי חלב אחרים, כמו גבינות ויוגורטים, כדי להבטיח שמירה על טריות החלב לאורך זמן.
כיצד לאחסן את המזון בצורה נכונה
למעשה, כל מדף במקרר מיועד לסוגי מזון שונים:
המדף העליון
בשל טמפרטורת האוויר החמה יותר, המדף העליון הוא המקום המתאים לאחסון בשרים מבושלים, שאריות אוכל ואפילו ארוחות מוכנות מראש.
המדף האמצעי
כאמור, זהו המקום המומלץ לחלב, יוגורט וגבינות, כמו גם לביצים. חשוב להקפיד על כך שהחלב יהיה באריזות סגורות היטב, ואם יש בעיות נזילה עם בקבוקי פלסטיק, כדאי לשקול להעביר אותו לבקבוק זכוכית עם מכסה אטום.
המדפים התחתונים
מדפים אלו הם הקרים ביותר במקרר ולכן הם המיקום האידיאלי לאחסון בשר ודגים נאים, אשר הימצאותם בו מסייעת גם במניעת זיהום צולב.
הדלתות
הדלתות מיועדות לאחסון מוצרים שאינם רגישים לטמפרטורות משתנות, כגון רטבים, ממרחים וצנצנות ריבה. כאן ניתן לאחסן גם חמאה וממרחים בעלי טקסטורה רכה.
המגירות
המגירות התחתונות במקרר הן המקום המומלץ לאחסון פירות, ירקות וצמחי תבלין, אשר זקוקים לתנאי שמירה שונים ממזונות אחרים.
מסקנות
על מנת לשמור על טריות החלב לאורך זמן, יש להקפיד על אחסונו במקום הנכון במקרר ולהבין את הטמפרטורה של כל חלק. כך ניתן לצמצם בזבוז מזון ולהבטיח מוצרי מזון מתאימים ובריאים.
תגיות
#אחסון_מזון #חלב #מקרר #Beko #טריות