הר של הריסות, מטורף: הישראלים שיצאו לסייע בזירת האסון בתאילנד
רעידת אדמה בדרום מזרח אסיה
בשבוע שעבר, רעידת האדמה בעוצמה של 7.7 בסולם ריכטר פגעה במיאנמר ובתאילנד, והפכה לאסון הקטלני ביותר באזור זה בשנים האחרונות. שבוע לאחר האסון, נמשכים מאמצי החילוץ, כשמותם של יותר מ-1,700 אזרחים כבר נקבע, והרבה נוספים מוגדרים כנעדרים, לאחר שנקברו תחת ההריסות.
בבנגקוק, בירת תאילנד, קרס גורד שחקים בן 33 קומות באתר בנייה, שם נהרגו עשרות ונפצעו מאות. במקביל, בב לילד ובמיאנמר נגרמו נזקים רבים לאלפי בנייני מגורים, מאות מסגדים ועשרות כבישים.
משלחת מומחי חילוץ מישראל
במוצאי שבת האחרונה, יצאה מישראל משלחת של 22 מומחים בראשות אל"ם (במיל') יוסי פינטו, מפקד יחידת החילוץ הארצית של פיקוד העורף. המשלחת כוללת בין השאר רס"ן ד', קצינת אוכלוסייה, ורס"ן ב', רמ"ד דאטה וניהול מוצר, שתפקידם לסייע בכיוונון מאמצי החיפוש והחילוץ.
מאמצים מתקדמים
רס"ן ד' ציינה כי המשלחת נועדה לעזור לכל הכוחות המקומיים לדייק את פעולות החילוץ. "הגענו לאתר מאוד מורכב, בניין של מעל 30 קומות שקרס," היא הסבירה. "המטרה שלנו היא להציל חיים ולסייע בכיוונון מידי של המאמצים בשטח".
רס"ן ב' הוסיף כי הוא פיתח מודל טכנולוגי שמעדכן את המידע ב实时, ומסייע לאנשי החירום למצוא את הנעדרים. המידע כולל את המיקום המדויק של האנשים שעבדו בבניין בזמן רעידת האדמה.
התרשמות מהמצב בשטח
רס"ן ב' מתאר את תחושותיו כאשר הגיע לזירה לאחר הקריסה, "ראיתי הרבה מאוד כוחות ואזרחים נסערים. מאוד קשה להיכנס לסיטואציה כזו בראשית האירוע". ד' מפרטת על הדיסוננס שנשאר בין ההרס המאסיבי באזור הבניין לבין החיים הנמשכים כרגיל במרחק מספר רחובות.
שיתוף פעולה עם כוחות מקומיים
ב' ומומחים אחרים במשלחת מדווחים על מערכת יחסים טובה עם כוחות החילוץ התאילנדיים. “אנחנו חווים אהבה מכולם", אומר ב', “ואנחנו מרגישים מעריכים אותנו".
רס"ן ד' הוסיפה, "ברגע שהקשר הראשון נוצר, ניתנה לנו האפשרות להציג את היכולות המקצועיות שלנו".
סיכום ומבט קדימה
הצוות הישראלי נשאר בתאילנד, כשהם מצפים לעדכונים על המשך הפעולות בשטח. רס"ן ב' מציין, "אנחנו כאן ככל שנידרש, ושהמטרה העליונה שלנו היא להציל חיים".