דילוג לתוכן

קטגוריות נבחרות

טכנולוגיית AI פורצת דרך במכון ויצמן: שילוב חלבונים ברקמות בגישה חדשה המקדמת את חקר המחלות

כל צבעי הרקמה: מבט חסר תקדים על תהליכים ביולוגיים

טכנולוגיה חדשנית בראשות ד"ר ליאת קרן

טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית שפותחה במעבדתה של ד"ר ליאת קרן במכון ויצמן למדע מציעה יכולות חסרות תקדים לצפייה במספר רב של חלבונים בדגימות רקמה. במאמר שפורסם בכתב העת המדעי Nature Biotechnology, החוקרים מציגים שיטה חדשה בשם CombPlex, שמספקת תובנות עמוקות יותר על הרכב התאים ברקמות הגוף.

חשיבותה של הטכנולוגיה החדשה

"על מנת להבין את הפעילות של רקמה, יש למדוד כמה שיותר חלבונים הפועלים בה בו זמנית", מסבירה ד"ר קרן. "במיוחד בתחום הסרטן, שבו הבנת התגובות בין סוגי תאים שונים עשויה לשפר את יעילות הטיפול". בניגוד לשיטות הקיימות המספקות מידע על שלושה או ארבעה חלבונים בלבד בו-זמנית, הטכנולוגיה החדשה מאפשרת מדידה בו זמנית של עד כעשרים חלבונים בתא בודד, עם פוטנציאל עתידי למדוד מאות חלבונים.

יתרונות CombPlex

הטכנולוגיה החדשה אינה מצריכה מכשור נוסף מעבר לזה הקיים במעבדות והשיטה כוללת שימוש בתגיות פלואורסצנטיות לצביעת חלבונים. תוך מעבר למתודולוגיות מתקדמות, CombPlex מפשטת תהליכים מורכבים, מאפשרת צפייה מהירה ויעילה יותר, וצפויה להוות תחליף לשיטות הקיימות תוך יום או יומיים, במקום חודשים.

השפעת הבינה המלאכותית

החוקרים מאמינים שבינה מלאכותית תוכל להתגבר על מגבלות אופטיות של שיטות הקיימות. בשיתוף עם ד"ר שי בגון מהמרכז לבינה מלאכותית במכון ויצמן, פותח אלגוריתם AI שהצליח לפרק סבכים פלואורסנטיים מורכבים לתמונה ברורה ומוגדרת.

עתיד חקר הרקמות

הטכנולוגיה החדשה עשויה לשפר את חקר הרקמות הן במעבדות מחקר והן בבתי חולים. "התקווה היא ש-CombPlex תספק מבט עמוק ומקיף על הרקמות, דבר שיכול להוביל לתובנות קליניות מדויקות יותר", מדגישה ד"ר קרן.

אמצעי זה מסמן לא רק קפיצת דרך מדעית, אלא גם אופציה שימושית ופשוטה לחוקרים ולקלינאים, אשר תורמת להבנה רבה יותר של תהליכים ביולוגיים ומחלות

שיתוף

11 מחשבות על “טכנולוגיית AI פורצת דרך במכון ויצמן: שילוב חלבונים ברקמות בגישה חדשה המקדמת את חקר המחלות”

  1. מדהים! חשוב מאוד לקדם חקר המחלות באמצעות טכנולוגיה מתקדמת זו.

  2. מרתק! הטכנולוגיה המתקדמת הזו מבטיחה התקדמות מרשימה בחקר המחלות.

  3. פרויקט מרתק ומשמעותי! אחראיים רבים לקדם חקר המחלות בדרך חדשה ומתקדמת.

  4. יוחאי הרטמן

    מעניין מאוד! נשמע כמו פרויקט מרתק שיש לו פוטנציאל רב!

סגור לתגובות

מאמרים

רוצה לפרסם אצלנו ? הצעת מחיר?

Scroll to Top