דילוג לתוכן

קטגוריות נבחרות

המדריך המלא להנדסת פרומפט: איך להוציא מהבינה המלאכותית את המיטב?

אמנות הפרומפט: כך תגרמו ל-AI לעשות מה שתבקשו ממנו

למרות התקדמות מודלי הבינה המלאכותית, רבים מתקשים להשיג תוצאות איכותיות ולעיתים אף חוזרים לשיטות מסורתיות. הסיבה לכך היא לעיתים קרובות לכתיבה לא נכונה של ההוראות לצ'אט, הידועה בכינוי "פרומפט". בשיטורף לכך, יש להדגיש כי מדובר במיומנות שניתן ללמוד.

מהי הנדסת פרומפט?

מהפכת הבינה המלאכותית נמצאת בעיצומה, אך משתמשים רבים עדיין לא מצליחים לנצל את הכלים הקיימים באופן אפקטיבי. הפער הזה נגרם לעתים קרובות מחוסר מיומנות בתקשורת עם כלי ה-AI. המושג "פרומפט" מתייחס להוראות או לבקשות המוזנות למודל. הנדסת פרומפט ("Prompt Engineering") היא טכניקה לניסוח שאלות והוראות שיביאו לתשובות מדויקות ואיכותיות.

המאמן והיועץ בתחום ה-AI, אורי אליאבייב, מציע שיטות שיסייעו למשתמשים לשפר את מיומנותם בשיחה עם מודלים של בינה מלאכותית.

טיפים להצלחה עם AI

1. לא לוותר – נסו שוב

הכלל הראשון כשעובדים עם AI הוא לנסות שוב ושוב. אם ביקשתם מהמודל משהו והוא לא הבין אתכם, חדדו את הבקשה והסבירו את הנקודות הבעייתיות. אליאבייב מדגיש: "היום המודלים מספיק חזקים וטובים כדי להבין אותנו גם אם אין לנו פרומפט מושלם".

2. פירוט הוא המפתח

באופן שונה מהחיפוש בגוגל, בפנייה ל-AI יש לנקוט גישה מפורטת. ככל שתפרטו יותר, כך התקבלו תוצאות טובות יותר. דוגמא לכך היא לבקש מאמר על הסכסוך הישראלי-פלסטיני עם הנחיות מפורטות כמו "התייחס לנקודות ההיסטוריות והתרבותיות".

3. הגדרת תפקיד

מומלץ להגדיר למודל בתפקיד שיבצע את העבודה. לדוגמה, ניתן לומר: "אתה היסטוריון מומחה לארץ ישראל ולמזרח התיכון". כך ניתן להתאים את סגנון הכתיבה והפרסונה הרצויים לסוג התוכן המבוקש.

4. שאילת שאלות מכווינות

לפעמים, הדרך הטובה ביותר לקבל תוצאה מדויקת היא לבקש מהמודל לשאול שאלות מנחות. לדוגמה, ניתן לבקש: "אנא שאל אותי שאלות שיעזרו לך להבין בדיוק מה אני צריך".

5. חציית משימות לשלבים

פירוק משימות מורכבות לשלבים ממוקדים יאפשר להשיג תוצאות גבוהות יותר. במקום לבקש מהמודל לכתוב מאמר במכה אחת, ניתן לבקש בניית ראשי פרקים ולאחר מכן לפתח כל חלק בנפרד.

6. שימוש במשאבים חיצוניים

צירוף של מקורות מידע רלוונטיים, כגון מסמכים או נתונים, עשוי לשפר את התוצאות. על ידי מתן חומרים רלוונטיים, המודל יכול למנוע "הזיות" – כלומר מידע מוטעה או לא מדויק.

7. בדיקה והצלבה

כדי להימנע מטעויות, מומלץ לבדוק את התשובות ולבקש מהמודל להפעיל את הפונקציה Search כדי לספק סימוכין למקורות המידע.

לסיכום

בעבודה עם בינה מלאכותית, היכולת לנסח פרומפטים נכונים והבנה של העקרונות הבסיסיים יכולים לשפר משמעותית את התוצאות. כפי שציין אליאבייב, אין דרך להימנע לחלוטין מהזיות, אך עם תרגול נכון ושימוש בשיטות שהוזכרו, ניתן למזער את הסיכויים להנחות שגויות מצד המודלים

שיתוף

רוצה לקבל הצעת מחיר מותאמת?

👤
👥
📞
✉️

12 מחשבות על “המדריך המלא להנדסת פרומפט: איך להוציא מהבינה המלאכותית את המיטב?”

  1. רבקה בן שמחון

    מחכה לראות איך תוציאו את המיטב מהבינה המלאכותית!

סגור לתגובות

מאמרים

רוצה לפרסם אצלנו ? הצעת מחיר?

Scroll to Top