דילוג לתוכן

קטגוריות נבחרות

חג הפסח בפתח: חמישה מתכונים כשרים ובריאים שיביאו טעמים חדשים לשולחן החג

חמישה מתכונים כשרים ובריאים לפסח של סיון אופירי

לכבוד חג הפסח, מציעה סיון אופירי חמישה מתכונים בריאים וכשרים, המיועדים לאלה המבקשים לשמור על תזונה בריאה לאורך חג המצות, עם דגש על מרכיבים מוחריים, ללא סוכר ולנמנעים מגלוטן. המתכונים מתאימים ערב החג ולימי חג הפסח עצמו.

סלט עגבניות רענן

מצרכים:

  • 1 סלסילת עגבניות שרי
  • 1 בצל ירוק חתוך לרצועות
  • 1 בצל סגול פרוס לטבעות דקות
  • 1 חופן זיתים קלמטה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1/2 לימון
  • 1 כף שמן זית
  • מלח הימלאיה גס ופלפל שחור גס לפי הטעם
  • לקישוט: כף צנוברים (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. צולים בתנור חצי מכמות העגבניות בחום גבוה עד שהן מקורמלות. מקררים.
  2. מניחים בצלחת גדולה טחינה גולמית. חוצים את השארית עגבניות ומניחים על הטחינה.
  3. מוסיפים את העגבניות הצלויות, הזיתים, הבצלים ומבשלים. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית, מוסיפים שפריץ לימון ומקשטים בצנוברים.

סלמון בחלב קוקוס

מצרכים:

  • 5-6 חתיכות סלמון
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 חבילה מנגולד קצוץ
  • אצבע ג'ינג'ר חתוך לפרוסות דקות
  • 6-7 שיני שום חתוכות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • לתיבול: כף חוויאג', חצי כף כמון, חצי כפית כורכום, 1/4 כפית פלפל קאיין, מלח הימלאיה
  • 1 קופסה חלב קוקוס (500 מ"ל)
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית ומזהיבים את הסלמון מכל הכיוונים. מסירים מהסיר.
  2. מוסיפים בצל, שום וג'ינג'ר לאדות היטב. לאחר מכן, מוסיפים מנגולד עד שינוי צבעו.
  3. מוסיפים את התבלינים וחלב קוקוס, מערבבים. מחזירים את הסלמון לסיר ומבשלים כ-20 דקות.

סלט קינואה עם תפוחי עץ

מצרכים:

  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • 1 תפוח עץ ירוק חתוך לקוביות
  • חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
  • גבעול סלרי קצוץ
  • כף בצל סגול קצוץ דק
  • כוסברה, נענע, פטרוזיליה לפי הטעם

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • כף חרדל דיז'ון עם גרגרים
  • 2 כפות סילאן ללא סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מסננים את הקינואה ומסננים מים, סוחטים עליה מיץ לימון.
  2. מערבבים עם תפוח, אגוזים, סלרי ובצל.
  3. מכינים רוטב ומערבבים עם הסלט.

פרגיות בתנור

מצרכים:

  • 8 חתיכות פרגיות
  • 4 בצלים סגולים חתוכים גס
  • 2 חבילות ערמונים בואקום
  • 6-7 שיני שום שלמות

לתיבול:

  • 3 ענפי טימין
  • כפית פפריקה
  • כפית פלפל שחור
  • חצי כפית קינמון
  • כפית מלח הימלאיה

לרוטב:

  • 1/3 כוס מים
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/3 כוס סילאן ללא סוכר
  • 1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מניחים בבצל הסיר בצל, מעל פרגיות, מפזרים שום וערמונים.
  2. מערבבים את הרטובים ומוסיפים לסיר.
  3. שמתבלים ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות ל-45 דקות.

עוף בלימון

מצרכים:

  • 6 כרעיים או שוקיים
  • ראש שום פרוס
  • מיץ משני לימונים
  • כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה, חצי צרור נענע קצוצה
  • מעט מלח גס, חצי כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי הרוטב ומשרים את העוף שעה לפחות.
  2. מכניסים לתנור לשעה בחום בינוני עד שהעוף זהוב ורך.

סיכום

לפניכם חמישה מתכונים כשרים ובריאים שיאפשרו לכם לחגוג את פסח בכבוד ובבריאות. המתכונים קלים להכנה ומשלבים טעמים עשירים ומאוזנים, כך שתוכלו להנות מחג טעים ונעים.

תגיות

#פסח #מתכונים #בריאות #כשר #אוכל #סלטים #עוף #סלמון #קינואה #בריאות #מאכלים #יצירתיותבחיים #חג

שיתוף

רוצה לקבל הצעת מחיר מותאמת?

👤
👥
📞
✉️

11 מחשבות על “חג הפסח בפתח: חמישה מתכונים כשרים ובריאים שיביאו טעמים חדשים לשולחן החג”

  1. אביב שמר / Aviv Shamir

    תודה רבה על השיתוף, אני כבר מתרגש לנסות את המתכונים הללו!

  2. המתכונים נראים ממש נהדרים, אני בטוח שימשיכו להעניק טעמים חדשים לחג!

  3. המתכונים נראים מעולים, אני בטוח שיביאו טעמים מיוחדים לשולחן החג!

כתיבת תגובה

מאמרים

רוצה לפרסם אצלנו ? הצעת מחיר?

Scroll to Top