דילוג לתוכן

שילובי תוספי מזון במזונות אולטרה-מעובדים עלולים להעלות את הסיכון לסוכרת סוג 2, חושף מחקר חדש מצרפת

מחקר צרפתי מגלה: שילובי תוספי מזון עלולים להגביר את הסיכון לסוכרת סוג 2

מחקר חדש מתאר את הקשר בין תוספי מזון לסוכרת מסוג 2

מחקר שנערך על ידי צוות חוקרים צרפתיים, הידוע בשם Eren-Cress, חשף קשר בין צריכה בו-זמנית של תוספי מזון מרובים לבין עלייה קלה בסיכון לפתח סוכרת סוג 2. בשלב הראשון, החוקרים ניתחו נתוני תזונה של למעלה מ-100 אלף מבוגרים, והפנו את תשומת הלב לתערובות תוספי המזון הנצרכות לעיתים קרובות יחד במזונות אולטרה-מעובדים.

"המחקר הזה הוא הראשון שמעריך חשיפה לתערובות תוספי מזון בקבוצה גדולה מהאוכלוסייה הכללית ומנתח את הקשר שלהן להתפתחות סוכרת מסוג 2", ציינה החוקרת מארי פאיין דה לה גרנדרי. ממצאי המחקר מצביעים על כך שכמה תוספים אופייניים במוצרים הנצרכים במזון יומיומי עשויים להשפיע על הסיכון להיווצרות המחלה.

תערובות תוספי המזון והשפעתן

החוקרים זיהו חמש תערובות עיקריות של תוספי מזון, כאשר שתיים מהן נקשרו לעלייה בשכיחות הסוכרת מסוג 2. תערובת נפוצה אחת כללה מתחלבים, חומרי חומצה וצביעה שמופיעים במוצרים אולטרה-מעובדים כמו מרקים ורטבים ארוזים. לדברי מתילד טוביה, מתאמת המחקר, תערובת זו נפוצה במיוחד במזונות כמו "מרקי בשר, קינוחי חלב, שומנים ורטבים".

תערובת נוספת שזוהתה כקשורה לסיכון גבוה יותר לכללת תוספים שמופיעים במשקאות מוגזים ובמשקאות ממותקים, כמו ממתיקים וחומרים משמרים.

סכנות המידע ובריאות הציבור

החוקרים מזהירים כי הממצאים לא מספיקים כדי לקבוע קשר סיבתי חד משמעי. הם מדגישים כי מחקר זה תומך בעבודות ניסויית קודמות שהוזכרו לגבי אפשרות להשפעות קוקטייל של תוספי המזון.

רשויות הבריאות כבר שנים רבות מזהירות מפני ההשפעות הבריאותיות המזיקות של צריכה מרובה של מזונות אולטרה-מעובדים. מחקרים קודמים הציעו כי צריכה גבוהה של מזונות אלו מגבירה את הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2, שהיא מחלה כרונית הגורמת לרמות גבוהות של גלוקוז בדם.

מסקנות לעתיד

החוקרים מציעים כי תוספים מסוימים עשויים לייצג גורמי סיכון הניתנים לשינוי, וראויים לפיתוח אסטרטגיות מניעה לסוכרת מסוג 2. ככל הנראה, תובנות אלו יכולות לסייע בהבנת ההשפעות הבריאותיות של תוספי מזון בעתיד.

מחקר זה מהווה חלק מתהליך מתמשך להבנת הקשרים בין תפריט יומיומי ובריאות, ומדגיש את החשיבות של תזונה מבוקרת המפחיתה את הסיכון למחלות כרוניות

12 מחשבות על “שילובי תוספי מזון במזונות אולטרה-מעובדים עלולים להעלות את הסיכון לסוכרת סוג 2, חושף מחקר חדש מצרפת”

  1. רבקה יוספי

    כלי תיאפ . חשוב לשקול את הסיכונים שבשילוב תוספי מזון במזונות אולטרה-מעובדים.

  2. מדובר במידע חשוב שיש לקחת בחשבון לקראת השימוש בתוספי מזון.

  3. שחר תורג'מן

    נראה שיש צורך בעדכון בהתערבויות תזונתיות שלנו בהתאם למחקרים האחרונים.

  4. ליאון כהן / Leon Cohen

    נראה שחשיבות הבחינה במרכיבים כשמדובר בתשוקת הקילוגרמים.

  5. דויד אשכנזי

    כדאי לקחת בחשבון את הסיכונים האפשריים לפני שימוש בתוספי מזון

  6. יהודית פריז / Yehudit Friz

    מצוין, חשוב להתעדכן בממצאי המחקר האחרונים!

סגור לתגובות

Scroll to Top