עדכון מד האיום הגרעיני של איראן
מדד האיום הגרעיני
ביום שלישי עדכן המכון למדע וביטחון בינלאומי בוושינגטון את מד האיום הגרעיני של איראן, כלי המעריך את רמת האיום הגרעיני של איראן לארה"ב ובעלות בריתה. המדד מתחשב בגורמים כמו שקיפות, פעולות איבה, שיח פוליטי ויכולות טכניות. הדירוג עלה מ-151 ל-157 מתוך 180 מאז העדכון האחרון בפברואר, מה שמשאיר את איראן בקטגוריית "סיכון קיצוני".
ההסכם הגרעיני והתגובות העולמיות
הממשל האמריקאי תחת טראמפ פרש מהסכם הגרעין עם איראן שנחתם בתקופת אובמה, אשר איפשר לפקחים בינלאומיים גישה למתקנים איראניים. ההסכם נקטל בטענה שאינו מונע באופן מלא מאיראן להפוך למדינה בעלת נשק גרעיני.
מצב הנשק הגרעיני בעולם
נכון להיום, על פי הערכות, קיימים 12,330 ראשי נפץ גרעיניים ברחבי העולם. רוסיה וארצות הברית מחזיקות בכ-88% מסך זה. סין ממוקמת במקום השלישי עם כ-600 ראשי נפץ גרעיניים, פי שלושה ממה שהפנטגון חזה בשנת 2020, כשהיא שואפת לפתח "צבא ברמה עולמית" עד 2049.
ישראל, המתמודדת בעימותים עם איראן, מחזיקה בסביבות 90 ראשי נפץ גרעיניים, אך לא הודיעה על כך באופן רשמי. המכון האמריקאי מציין כי ארה"ב מצמצמת אט אט את הארסנל הגרעיני שלה, בעוד שסין, הודו, צפון קוריאה, פקיסטן ובריטניה משמרות את המאגרים או אף מרחיבות אותם.
תגים: איום גרעיני, איראן, הסכם גרעין, רוסיה, ארצות הברית, ישראל, פיקוח גרעיני, ניהול נשק גרעיני, מדד איום גרעיני