דילוג לתוכן

מתכון מופלטה מנצחת: כל מה שצריך להכין לחג המימונה ולגרום לאורחים להמתין בתור!

מתכון למופלטה מנצחת למימונה

השולחן החגיגי של מימונה

מימונה היא חגיגה שהיא לא רק דתית, אלא גם קולינרית. שולחן המימונה מלא במתוקים וריבות ייחודיות, ומעוטר בשיבולים, עלי נענע ופרחים. החוויה הזו מושכת מגוון אוהבי אוכל, במיוחד את חובבי המאפים המתוקים. במרכזty השולחן ניצבת המופלטה, המאפה המיוחד, שמלווה את החג וחיונית לשמירה על המסורת.

מהי מופלטה?

המופלטה, שהפכה להיות הסמל של חג המימונה, היא מאפה דקיק הדומה לחביתית, עשויה מקמח ושמרים. תפקידה של המופלטה הוא לחגוג את תחילת החמץ אחרי פסח, והיא מוגשת בדרך כלל עם דבש וחמאה, אשר מסמלים שפע ועושר.

ההגשה

המופלטות מסודרות בערמות במרכז השולחן, וכל סועד מתבקש למרוח עליהן חמאה, דבש או ריבה כרצונו. לאורח מוצעים כוסות תה מהביל, המעניק לחגיגה טעם של רעננות וריח נעים.

מתכון למופלטה

החומרים (ל-15-20 מופלטות)

  • 30 גרם שמרים
  • 1.5 כוסות מים פושרים
  • ½ ק"ג קמח, מנופה
  • קורט מלח
  • 3 כפות שמן
  • ½ כוס שמן לטבילה

להגשה:

  • חמאה
  • דבש
  • ריבה

אופן ההכנה:

  1. הכנה: ממיסים את השמרים בחצי כוס מים פושרים ומניחים להם לתסוס. מניחים את הקמח בקערה רחבה ומעבים גומה במרכזו. מוסיפים את שאר המים, השמרים המומסים, מלח ושמן. מערבבים עד שהבצק הופך חלק ואחיד.
  2. התפחה: משמנים תבנית גדול, קורצים מהבצק כדורים קטנים ומגלגלים בשמן שבתבנית. מכסים ומניחים ל-20-30 דקות להתפחה.
  3. טיגון: מחממים מחבת כבד עם שמן ומניחים את כדורי הבצק על משטח עבודה לשטוח אותם לעלים דקים. מטגנים עד שהדופנות מתחילות להתנתק.
  4. הרכבה: הניחו מופלטה אחת על השנייה והשאירו בתנור מעט כדי לשמור על חום.
  5. הגשה: מגישים חמות עם צלוחיות של דבש, ריבה וחמאה, והסועדים יכולים למרוח כרצונם.

טיפים לפעילות משפחתית

כדי להוסיף נופך יצירתי לחג, אפשר להכין עם הילדים פירות עשויים מרציפן. רכישת מרציפן צבעוני תספק לילדים אפשרות לעצב פירות שונים, מה שיוסיף חוויות המתאימות לחגוג את מימונה בצורה מהנה ולחנך לערכים של שיתוף ומשפחתיות.

הכנת המופלטה היא לא רק מתכון, אלא מסורת שעוברת מדור לדור ומחזקת את הקשר המשפחתי והתרבותי במהלך חג המימונה

9 מחשבות על “מתכון מופלטה מנצחת: כל מה שצריך להכין לחג המימונה ולגרום לאורחים להמתין בתור!”

  1. יונתן בלומנטל

    אני בטוח שהמתכון הזה יהפוך את חג המימונה לחג עוצמתי!

  2. Benjamin Weissman

    התמונה נראת טעים מאוד, אני אנסה להכין את זה בחג המימונה!

  3. רותי ביאליק / Ruthie Bialik

    המתכון נראה פשוט מושלם, אני בטוחה שזה יעזור להעביר חג שמח לאורחים שלי!

סגור לתגובות

Scroll to Top