טיפול בתאי גזע מראה הבטחה לטיפול במחלת פרקינסון מתקדמת
התקדמות בתחום הטיפול במחלת פרקינסון
טיפול חדש, המבוסס על תאי גזע, שפותח במרכז הסרטן Sloan Kettering (MSK), עשוי להצביע על תקווה חדשה לחולי פרקינסון מתקדמים. ניסוי קליני שלב 1 שנערך ב-MSKE, הצביע על תוצאות מעודדות לאחר שהשתילו תאי עצב (נוירונים) שמקורם בתאי גזע עובריים במוחותיהם של 12 חולי פרקינסון. התאים המוזרקים מסוגלים ליצור דופמין, כימיקל קרדינלי לשמירה על תנועה תקינה.
חולי פרקינסון סובלים מרמות נמוכות של דופמין, דבר שגורם להם לקשיים כמו רעידות, נוקשות ובעיות הליכה. התהליך שהוביל לפיתוח התרופה המהפכנית מובל על ידי ד"ר לורנץ סטודר וד"ר ויויאן טאבר ב-MSKE, שהבטיחו להציע טיפול חדשני וטכנולוגיות מתקדמות.
תוצאות ראשוניות מעודדות
לאחר 18 חודשים של מעקב, החוקרים גילו שהתאים המושתלים הצליחו להשתרש במוחם של החולים והצליחו למנוע תופעות לוואי חמורות. חלק מהמטופלים מדווחים על שיפור בתסמינים הקשורים למחלה. לאחר תוצאות ראשוניות אלו, מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) נתן אישור להמשיך לניסוי קליני שלב 3 שצפוי להתבצע במחצית הראשונה של 2025.
ד"ר טאבר ציין: "זהו אבן דרך משמעותית לקראת התחדשות מוחית. אם נצליח לחדש תאים שנפגעו במוח, ניתן גם להחיל את הידע הזה על מחלות אחרות, כגון סרטן".
פיתוח התאים המייצרים דופמין
כחלק מהפיתוח, החוקרים הצליחו לייצר תהליך שמוביל לתהליך מסודר של הפיכת תאי גזע עובריים ליצירת נוירונים המייצרים דופמין. התוצר, מסוג שיחביר עד שמוכן לשימוש, נקרא Bemdaneprocel.
ניסויים נוספים ותחזיות עתידיות
לניסוי שלב 1 היו מגבלות, שכן כלל קבוצת חולים קטנה ולא היה בו זרוע שליטה. ניסוי שלב 3, שיכלול כמאות משתתפים, מתוכנן להביא תוצאות יותר חד משמעיות על ידי השוואה לקבוצת פלסבו.
המחקר נמשך כבר 25 שנים, כאשר ד"ר סטודר וד"ר טאבר חקרו את השפעות תאי הגזע על מחלת פרקינסון. מחלה זו משפיעה על כ-6 מיליון אנשים ברחבי העולם, ונראה כי אין עדיין פתרון מוחלט לה.
מסקנות והמשך הדרך
במהלך הניסוי, הוכח שהלא דווח על תופעות לוואי חמורות מהטיפול החדש. מידע חשוב נוסף הופיע במחקר, כאשר חולים במדגם המינון הגבוה נהנו משיפור במצבם בו צברו בממוצע 2.7 שעות נוספות ביום במצב תקין עם תסמינים מינימליים.
החוקרים קובעים כי ישנן עוד שאלות רבות להבהרה, אך הם מרוצים מהצעד הראשון לקראת טיפול חדש שיכול לשפר את איכות החיים של חולי פרקינסון
אני מאוד מרגישה מרגשת לראות את השיפורים המרשימים בטיפול למחלת פרקינסון!
מאוד מרשים לראות את התוצאות החיוביות של הניסוי הקליני!
נראה שיש תקדמות גדולה בתחום, מקווה שהמחקר יימשיך להתפתח ולסייע לעוד חולים
אין ספק שהתוצאות מרשימות, נקווה לראות עוד התקדמויות בטיפול במחלת פרקינסון בעתיד!
איזה חדשנות מרשימה בעולם הרפואה!
מאוד מרשים ומרגש לראות שיפורים כאלה בטיפול במחלת פרקינסון!
מקווה שהמחקר ימשיך להתקדם בצעדים חשובים נוספים!
התקדמות מרשימה במחקר, מקווה לראות עוד תוצאות חיוביות בעתיד!
מאחלים למחקר הצלחה רבה נוספת!
מאוד מרשים ומבטיח לעתיד!