זעזוע בנצרת: "כנראה שלמשטרה מותר לזרוק רימוני הלם לעבר בתים"
מחאה על השימוש ברימוני הלם
בעקבות עליית הפשיעה והאלימות בקרב החברה הערבית, תושבי נצרת מביעים תרעומת על השיטה בה עושה המשטרה שימוש ברימוני הלם במהלך פעולותיה. בראיון ל"start", תושב נצרת, בשם א', העלה טענות קשות נגד השוטרים שגרמו לסערות ציבוריות.
א' מתאר את המצב הקשה בשכונת ספאפרא בנצרת, בה התאגדו תושבים בעקבות פעילות של בלשים סמויים שהשליכו רימון הלם לעבר בית מגורים. "למה צריך להשליך רימון במהלך פעילות משטרתית? יש עוד דרכים לטפל בזה והמשטרה צריכה לתת תשובות," אמר. הוא ציין כי רבים מהתושבים חשים פחד להיכנס לשכונות שבעבר היו אהובות עליהם, בעקבות פשיעה גוברת.
פחד והתחושה של מדינה בתוך מדינה
א' ממשיך ומשתף בתחושות הייאוש של התושבים, המעידים על כך שהצפון והדרום בישראל מרגישים כאילו הם "מנהלים מדינה בתוך מדינה," כשהם מרגישים שהפשיעה חודרת לחייהם היומיומיים. "יש תחושה באזורים האלה של מדינה שמתנהלת בתוך מדינה ומי שמנהל אותה הם ארגוני הפשיעה," הוא מוסיף.
בנוסף, הוא מתאר מקרה אישי שבו עבריינים מנעו ממנו להיכנס לשכונה שהוא חשב שלא בעייתית. הוא נדרש לאשר את זהותו ולמי הוא מתכוון לבקר, כשהחשש לחיים הוא גבוה.
בעיות חמורות עם הפשיעה הערבית
דבריו של א' מתיישבים עם מציאות קשה שמתרקמת בשטח. אלימות, הכנסות בלתי חוקיות וטיפול שלטוני לקוי מביאים לתחושת חוסר ביטחון בחברה הערבית. א' גם התקשה להאמין שהפשיעה התפשטה לערים יהודיות, כמו בעפולה, והזהיר כי אם לא יתבצע שינוי מיידי, זה יפגע בכל העם.
ממשטרת ישראל נמסר כי השימוש ברימון הלם היה חלק מפעולה למלחמה בפשיעה בחברה הערבית, וכי המפכ"ל הורה על מינוי קצין לבדוק את נסיבות האירוע. המשטרה מתכננת להמשיך לפעול בעוצמה רבה בכדי לשמור על שלום וביטחון הציבור.
סיכום
המציאות המורכבת והכואבת שבין הפשיעה לבין תגובת השלטון מעלה שאלות קשות על הדרך בה ניתן לשפר את המצב. התושבים דורשים מהמשטרה וגורמים נוספים לקחת אחריות ולעשות שינוי אמיתי, כדי להחזיר להם את תחושת הביטחון בעירם