דילוג לתוכן

מלחמת המילואימניקים: קולות חדשים לשוויון בנטל והגברת ההכרת תודה למשרתים

מי שלא מצטרף – שלא יתוגמל יותר: תוכנית המילואימניקים לשוויון בנטל

הצגת התוכנית בכנס של "מגן דור"

שira, תושבת ירושלים, תיארה את חסרונות השירות במילואים בכנס שהתקיים אתמול מטעם הארגון "מגן דור". בשיחה היא ציינה כי שירתה כ-240 ימים בפיקוד העורף, ובימים אלה חייה נמצאים ב"שהיה". היא שיתפה על החשיבות שבהובלת רפורמה אשר תסייע בהגברת זכויות המילואימניקים ובקריאה לשירות שוויוני בצה"ל.

תוכנית הרפורמה עבור המילואימניקים

התוכנית שהוצגה בכנס כוללת מספר הטבות משמעותיות לאוכלוסייה המשרתת, כמו טיפולים ותמיכה נפשית, הנחות בתשלומים כמו ארנונה וביטוח בריאות, והוספת נקודות זיכוי במס. לדברי מובילי הארגון, "מי שמשרת – מקבל". התוכנית גם עוסקת בתקצבים עתידיים שיאושרו בכנסת ודורשת העדפה מתקנת במכרזים, תעסוקה, וקרקעות. בנוסף, הציעה התוכנית לגייס 22 אלף מגויסים מהחברה החרדית והרחבת השירות לכלל החברה הישראלית בשירות אזרחי או לאומי.

חוויות משרתי המילואים

בפתח האירוע התקיים פאנל עם משרתי מילואים, אשר שיתפו חוויותיהם מהשירות. נריה מאלקנה, אשר שירת 280 ימים, ציין כי הצעות החוק הנוכחיות עלולות לפגוע במילואימניקים וביכולת שלהם להמשיך להגן על המדינה. שנקודה דומה העלה שמואל מבארות יצחק, אשר שירת 250 ימים, והדגיש את האי-ודאות שמלווה את המילואימניקים בכל הקשור לצו מילואים.

קול של משפחת הנופלים

את הכנס סיכמה ללי דרעי, אימו של רס"ל (מיל') סעדיה יעקב דרעי ז"ל, אשר נהרג ביוני מפגיעת פצמ"ר. היא הדגישה את החשיבות בשוויון בנטל ואמרה: "אסור לנו שהמילואימניקים יהפכו להיות 'הפראיירים' בחברה הישראלית".

סיכום והשלכות לעתיד

כנס זה מציע חשיבה חדשה לגבי דיני השוויון בנטל בישראל, כאשר קיימת דרישה מובהקת לתגמל את המילואימניקים ולהגביר את המעורבות של כלל האוכלוסייה בשירות המדינה. הגישות השונות שפורטו בכנס עשויות להשפיע על דמותו של הצבא הישראלי בשנים הקרובות ועל מערך המילואים במדינה

Scroll to Top