נחשפה גופת האפיפיור, טקסי אבלות ברחבי העולם
מות האפיפיור פרנציסקוס וההכנות להלוויה
מותו של האפיפיור פרנציסקוס בגיל 88 הוביל לתהליך הכנה מקיף לקראת הלווייתו. האפיפיור מת אתמול לאחר שבץ מוחי שהוביל לכשל לבבי, כאשר מצבו החל להידרדר מאז תחילת השנה. לאחר שחרורו והופעה הפומבית האחרונה בפברואר, לפיה הוא נראה מבוגר וכושל, הוודאות על מותו בערה כנהוג.
הבוקר, הכס הקדוש פרסם תמונות ראשונות של גופתו של האפיפיור מוטלת בארון, לקראת הצבתה בבזיליקת פטרוס הקדוש. הקרדינלים מתכננים היום (ג') את הליך ההלוויה וקבורתו, עם הערכה שהלוויה תתקיים בשבת או בראשון.
העברת המסרים בעולם
טקסי אבלות מתקיימים ברחבי העולם, מהכנסיות באיטליה, הודו והפיליפינים ועד ארה"ב, שם הודיע הנשיא דונלד טראמפ כי דגלים יונפו לחצי התורן לזכרו. טראמפ, אשר אישר את הגעתו יחד עם רעייתו מלניה להלוויה, גם הורה על דחיית משחקי הכדורגל באיטליה ובארגנטינה, ארצו של האפיפיור.
ירושה וההשלכות על הכנסייה
מותו של פרנציסקוס פותח את הדלת למאבק ירושה שיכול להשפיע על עתיד הכנסייה לאורך השנים הקרובות. היורש, הנבחר בהליך הצבעה סודי בין הקרדינלים, צפוי להיבחר ב"קונקלווה" שתתכנס בקפלה הסיסטינית. במהלך תהליך זה, תתקיים תקופת ביניים המכונה "sede vacante", בה הכנסייה תנוהל על ידי מועצת הקרדינלים.
היו"ר הבא ייבחר בהליך ההצבעה, כאשר העשן הלבן שיוצג אחרי הבחירה יתן סימן לעולם על כך שנבחר אפיפיור חדש. במהלך ההצבעה לא תתאפשר גישה לעולם החיצוני, והקרדינלים יוכלו להיפגש מדי יום לשיחות סגורות בלבד.
צוואת האפיפיור וההלוויה המיוחדת
בצוואתו, ביקש פרנציסקוס להיקבר בבזיליקת סנטה מריה מג'ורה, מה שיהפוך אותו לאפיפיור הראשון שנקבר מחוץ לגבולות הכס הקדוש ב-100 השנים האחרונות. בקשה זו משקפת את הקשר המיוחד שלו עם המקום, בו ביקר לאחר כל פרקים חשובים בחייו.
סיומו של עידן
עם מעובתו של האפיפיור מגיע לסופו עידן ארוך ומשמעותי בהיסטוריה של הכנסייה הקתולית. הירושות שהוא השאיר, הן במובנים רוחניים והן במובנים מעשיים, יכולות לעצב את הכנסייה לעשורים הקרובים. אחד מהנושאים המרכזיים בדיונים הקרובים יהיה השפעת רוב הקרדינלים הנוכחיים על הכיוון שהכנסייה תפנה אליו בעתיד.