פורסמה זהות ההרוג מתקיפת כריש בחדרה: "היה איש יקר"
חיפושים אחר הצוללן שהותקף
בעקבות תקיפת כריש באזור חדרה, נמשכו חיפושים קדחתניים אחרי הצוללן שננשך, ובמהלכם אותרו שרידים שנשלחו למכון לרפואה משפטית באבו כביר. כוחות החילוץ לא ידעו על גורלו במשך כמה ימים, אך היום (רביעי) פורסמה זהותו של הצוללן, לוחם מילואים בגדוד 8207.
צער במשפחת הגדוד
במידע שנמסר מגדוד המילואים 8207 של חטיבת הנח"ל הצפונית (חטיבה 228), הובעה תגובה כואבת על פטירתו של ברק צח מהפלס"מ: "משפחת 8207 מודיעה בצער רב על פטירתו של ברק צח בטרם עת בעקבות תקיפת הכריש". חבריו לגדוד שיתפו זיכרונות נוגעים על ברק, אשר שירת בגדוד מאז 1999, ותיארו אותו כאדם אהוב ויקר.
התייחסות המשפחה
משפחתו של ברק צח מסרה כי "בצער עמוק וכאב שאין לו מילים, אנחנו מודיעים על מותו של בעלי ואבינו, ברק צח". הם ביקשו לסיים שמועות בנוגע לנסיבות מותו, והדגישו כי הוא נכנס לים עם ציוד צלילה מלא, ולא נושא פיתיון או דגים. "ברק נכנס למים כדי לצלול ולתעד כרישים, ולא כדי להאכיל אותם או לשחק איתם", דברי המשפחה.
מעדות דייג שהיה נוכח במקום, ברק שחה לצידו והתרחק מעט ככל שהכרישים התקרבו יותר. הוא השתמש במקל מצלמת ה-GoPro כדי להרחיק את הכרישים בעדינות, עד שהדייג קרא לו לחזור לחוף – ואז התרחש המקרה הטראגי.
תגובות מהקהילה
האירוע עורר בהלה ברחבי ישראל, והביא לסגירת חלק מהחופים. מומחים ציינו כי מדובר באירוע נדיר ביותר, והוסיפו כי הכריש שהתקיף אינו מהזן שתוקף בני אדם בדרך כלל.
סיכום
תקרית זו מדגישה את הקשר העמוק בין בני האדם לים, ומעוררת מחשבות רבות לגבי הטבע והדרכים בהן אנו יכולים להבטיח את בטיחותנו. משפחת צח ביקשה מהציבור לכבד את זכרו של ברק ולהימנע מהפצת מידע שגוי.
Photo Credit: שי קבסה, רשות שמורות הטבע והגנים