דוח האביב של הייס איירלנד: מגמות עיקריות והשפעות בשוק העבודה
שינויים במגמות השוק
דו"ח האביב של הייס איירלנד מציין מגמות וחששות מרכזיים שמשפיעים על שוק העבודה במדינה. על פי סוכנות הגיוס הייס איירלנד, כמה מגמות בין-דוריות עולות בקרב העובדים, כאשר נושאים כמו עבודה היברידית ואימוץ טכנולוגיות בינה מלאכותית נחשבים לחשובים במיוחד. בחודש פברואר נערכה סקר שכולל נתונים מיותר מ-700 מעסיקים ועובדים ממגוון תחומים.
"מחקר האביב שלנו מדגיש מגמות חשובות בשוק העבודה על פני דורות," ציינה הייס איירלנד. "הבנת האופן שבו קבוצות גיל שונות תופסות שינויים כמו עבודה היברידית ואימוץ בינה מלאכותית חשובה עבור מעסיקים המנסים להתאים לתמורות ולתמוך בצוותים שלהם בצורה אפקטיבית."
תזוזה בשוק העבודה
לא מן הנמנע, ניידות בתפקידים נותרה בעלת חשיבות רבה לעובדים האיריים, כאשר כמעט מחצית (49%) מתכוונים לשנות ארגון בעוד שישה חודשים, עלייה של 4% מהשנה הקודמת. עבור הקטגוריה בגיל 40-50, השינוי הזה נבע בעיקר מדאגות שכר והרגשה של חוסר הזדמנויות מקצועיות עתידיות.
במהלך החודשים האחרונים, 20% מהעובדים דיווחו כי כבר החליפו עבודות, כאשר כמעט חצי מהם הם אנשים בגילאים הביניים. הדו"ח מצביע על כך שעובדים הנמצאים בחלקם האמצעי והמאוחר של הקריירה שלהם פתוחים יותר לשינויים מקצועיים, דבר שמאתגר את הרעיון המסורתי של יציבות בעבודה בשלב זה של החיים.
העבודה ההיברידית והשפעתה
עבודה היברידית ממשיכה לעצב את הדינמיקה והעמדות במקום העבודה. עם זאת, האפקטיביות של מודלים גמישים וההשפעה על הקריירה לטווח הארוך משתנה מאדם לאדם. 53% מהנשאלים טוענים שלא חוו שינוי בהתפתחות הקריירה בעקבות עבודה היברידית. מצד שני, המילניאלס חוו אופטימיות רבה יותר; 30% מהם טוענים שעבודה היברידית אפשרה להם להתקדם ולהתמקצע.
81% מהנשאלים מסכימים כי הם עובדים בצורה יעילה יותר מהבית, כאשר יותר מחצי (52%) מהעובדים שוקלים לעזוב את מקום עבודתם אם ידרשו לחזור לעבודה מלאה במשרד. זהו מצב שהרוב המוחלט מהעובדים ממילניאלס ו-GenX חשים.
"ניידות קריירה היא מגמה חדשה שמביאה הזדמנויות חדשות," אמרה מאורן לינץ', מנהלת הייס איירלנד. "עבור מעסיקים, זו הזדמנות למשוך ולשמר כישרונות על ידי השקעה בקידום משמעותי ובפיתוח כישורים. אירלנד הייתה תמיד מרכז של התאמה ועקביות, ובזמן הנכון, גם המעסיקים וגם העובדים יכולים להפוך את האתגרים להזדמנויות להצלחה ארוכת טווח."
לחצים במקום העבודה
נמצא גם כי 65% מהעובדים חווים לעיתים קרובות סינדרום המתחזה – הרגשה בלתי מוצדקת שהם לא מוכשרים לתפקידם. יותר מחצי מהנשאלים שסבלו מסינדרום המתחזה הם או מילניאלס או GenX, מה שמעיד שגם מקצוענים מנוסים חשים כך.
במקביל, 35% מהעובדים דיווחו שמעולם לא חוו סינדרום המתחזה. "סטודנטים טריים ומחליפי קריירות מביאים פרספקטיבות חדשות, אך עשויים להרגיש חוסר ביטחון בעקבות ניסיון מועט," הוסיף הדו"ח.
בנוסף, המד रिपोर्ट מראה שעובדים חווים לחצים סביב אימוץ לא אחיד של טכנולוגיות בינה מלאכותית. 67% מהנשאלים טוענים שעדיין לא שילבו בינה מלאכותית בעבודתם היומית, ו-83% הסבירו שלא קיבלו הכשרה או תמיכה שתסייע להם להטמיע את הטכנולוגיה.
"לאור תקופה של אי ודאות עולמית, שוק העבודה האירי נמצא רגע מכריע," ציינה לינץ'. "אתגרים כמו סינדרום המתחזה הם יותר ויותר נפוצים, אך למעשה הם מעידים על כוח עבודה שאפתני ורוצה להתפתח."
"המעסיקים חייבים לספק סביבת עבודה תומכת, שתשקול תקשורת פתוחה ותציע משאבים מעשיים כמו מנטורינג והדרכה," סיכמה לינץ