ישראל אישרה: קרן הסיוע של וויטקוף תתחיל לפעול בעזה – עד סוף החודש
תחילת הפעילות באחריות אמריקנית
קרן הסיוע לעזה, שהוקמה ביוזמתו של סטיב וויטקוף, שליח מיוחד של הנשיא טראמפ למזרח התיכון, קיבלה אישור מישראל להתחיל לפעול ברצועת עזה לפני סוף החודש. יו"ר הקרן, ג'ייק ווד, דיווח על כך בוקר זה ודיבר על המטרות להגעה לכל העזתים והצהיר: "אנחנו נמצאים בשלבים הסופיים".
הרחבת אתרי ההפצה
במשך השבועות האחרונים התקיימו מגעים בין אנשי הקרן לבין ממשלת ישראל, במטרה להרחיב את מספר "אתרי ההפצה הבטוחה" שבהם יוכלו אנשי הקרן לפעול. נמסר כי בירושלים הביעו נכונות להרחיב את הסיוע לצפון הרצועה, צעד שיכול לאפשר אספקת סיוע ליותר מ-2 מיליון תושבים.
ההיקף של סיוע הומניטרי
הקרן מתכוננת למבצע סיוע בהיקף של 300 מיליון מנות מזון, שישלחו במהלך 90 הימים הראשונים לפעילותה. כל אתר הפצה שיתופעל יכול לשרת עד 300,000 בני אדם. ההצעה למממן של 50 מנות מזון משפחתיות היא בסך 65 דולר בלבד.
שקיפות ובקרת סיוע
ווד הבהיר כי "כל דולר ניתן למעקב" דרך מערכות ניטור בזמן אמת, מנגנוני ביקורת ציבוריים ובקרות בלתי תלויות. גם הליך הסיוע הלוגיסטי ייעשה תוך שקיפות מלאה, כולל שימוש בפלטפורמות פיננסיות מוכרות.
תגובות וביקורות
בקרן הדגישו את מחויבותם ל"ניטרליות, שקיפות ובקרה חיצונית מלאה". עם זאת, הביקורת על היוזמה לא איחרה לבוא. גורמים באו"ם טוענים כי מדובר ב"מנגנון חלופי" לשיטות העבודה ההומניטריות הנוכחיות. טום פלצ'ר, ראש מערך הסיוע ההומניטרי של האו"ם, קרא לממשלות לאפשר את כניסת הסיוע דרך התשתיות הקיימות.
תוכניות לעתיד
למרות הביקורת והחשש מהתקלות עם חמאס, בקרן מביעים אופטימיות לגבי שיתופי פעולה עם ארגונים נוספים. תכנון עסקי מגובש במטרה לספק מענה אפקטיבי לתושבי עזה, תוך התמחות בלוגיסטיקה מתקדמת ובראש.
במידה וברצונכם לתכנן טיול באזור, מומלץ לבדוק מלונות באזור וכיצד לארגן את הלוגיסטיקה על הצד הטוב ביותר