נתניהו תוקף בחריפות את בג"ץ ומבקש דיון נוסף בנושא מינוי נציב שירות המדינה
רקע בקשה לדיון נוסף בבג"ץ
הממשלה בראשות בנימין נתניהו פנתה לבית המשפט העליון בבקשה לקיים דיון נוסף בהרכב מורחב בפסק הדין שהתקבל לאחרונה, לפיו מינוי נציב שירות המדינה חייב להתבצע בהליך תחרותי. הבקשה הוגשה ביום 27 במאי 2025, והיא מצביעה על הסיכוי כי לא ימונה נציב שירות המדינה עד להכרעה במעמד זה.
פסק הדין והשפעתו
פסק הדין, שניתן בתחילת החודש על ידי הנשיא יצחק עמית והשופטת דפנה ברק-ארז, קובע כי מן הראוי לקבוע מנגנון קבוע ומוסדר למינוי נציב שירות המדינה, שיכלול הליך תחרותי, בניגוד לתהליך שהממשלה בחרה בו, אשר אינו מספק ערובות לשמירה על אופי התפקיד העצמאי והא-פוליטי. השופטים הדגישו כי יש להפסיק את הפרקטיקה שבה הדרג הפוליטי משנה את מנגנון המינוי לפי שיקוליו הפרטיים.
טענות נתניהו והממשלה
בתוך הבקשה לדיון נוסף, טוענים נתניהו והממשלה כי פסק הדין יצר מצב משפטי חסר תקדים המפר את החוק וההלכות הקודמות, ומזיק לתפקוד המדינה. הם מדגישים כי פסק הדין פוגע בסמכות החוקית של הממשלה להשפיע על זהות הנציב הראשי של השירות הציבורי, ובכך עלול לפגוע בזכויות הדמוקרטיות של האזרחים.
נתניהו טוען כי יש צורך בדיון נוסף לא רק כדי לדון בזכויותיהם של המבקשים, אלא גם לשיקום הדמוקרטיה בישראל, שבראייה שלהם פגועה במצב שגרם פסק הדין.
ההליך בהמשך
דיון נוסף בבית המשפט העליון הוא מהלך נדיר, והתנאים לקיומו כוללים קביעת הלכה חדשה או חשיבות רבה של ההלכה. החלטת נשיא בית המשפט העליון על האם לקיים דיון נוסף תינתן ככל הנראה על ידי השופט דוד מינץ, שיבחן את הבקשה ויקבע את מספר השופטים שיצטרפו לדיון.
כעת, שרוי הנושא במוקד הדיון הציבורי והמשפטי, כאשר ההשלכות שלו עשויות לעצב את פני השירות הציבורי בישראל בעתיד