דילוג לתוכן

איכות המזון: המפתח להפחתת הסיכון למחלות לב לפי מחקר חדש על 200,000 משתתפים

איכות המזון: מפתח לבריאות הלב במחקר חדש

מחקר גדול מציע תובנות לגבי תזונה ובריאות הלב

מחקר חדש שעקב אחרי כ-200,000 אנשים במשך כמה עשורים מצא כי כאשר מדובר בבריאות הלב, איכות המזון היא חשובה באותה מידה כמו סוג הדיאטה הנבחרה. הממצאים עלו מתוך מחקר שהוצג על ידי ד"ר ז'יואן וו, עמית פוסט-דוקטורט במעבדה של ד"ר צ'י סאן בבית הספר לבריאות הציבור של הרווארד.

דיאטות דלת פחמימות ודלת שומן: מה באמת משפיע?

בשני העשורים האחרונים, תזונות דלת פחמימות ודלות שומן הומלצו בשל יתרונות בריאותיים פוטנציאליים כמו ניהול משקל ושיפור רמות הסוכר בדם. עם זאת, ההשפעה של דיאטות אלה על הפחתת הסיכון למחלות לב עדיין מעוררת דיון.

המחקר מציין כי מה שאנו אוכלים תחת דיאטות אלו חשוב לא פחות מהעובדה שאנו עוקבים אחרי דיאטה מסוימת. גרסאות בריאות של דיאטות אלו, שבעצם עשירות במזונות מבוססי צמחים ודגנים מלאים, קשורות לתוצאות טובות יותר לבריאות הלב, בעוד שגרסאות דלות פחמימות ודלות שומן שמדגישות מזון לא בריא מעלות את הסיכון למחלות לב.

תוצאות המחקר

לפי החוקרים, הקפיצה בין תזונה בריאה לבין תזונה לא בריאה יכולה לשנות את הסיכון להתפתחות מחלות לב בכ-15%. כאשר נבדקה איכות המזון, נמצא כי משתתפי המחקר שעוקבים אחרי תזונה בריאה מדלת פחמימות או דלת שומן נהנו מאי-סיכון נמוך יותר לפתח מחלות לב כליליות, לעומת אלו שנמצאו בצד הלא בריא.

מרכיבים חשובים בתזונה

החוקרים מייחסים חשיבות רבה לכך שהאוכל שמזין אותנו הוא חומרי המזון האיכותיים, כשדגנים מלאים, פירות, ירקות, אגוזים וקטניות מסווגים כחומרים בריאים. לעומת זאת, פחמימות כמו תפוחי אדמה ודגנים מעודנים, כמו גם שומנים רוויים ומאכלים מבוססי בעלי חיים, מסווגים כחומרים לא בריאים.

המלצות לשיפור תזונה

למי שמעוניין לשפר את התזונה שלו, החוקרים מציעים להתמקד בהוספת דגנים מלאים, פירות, ירקות ואגוזים, תוך קיצוץ במזון מעובד, פחמימות מזוקקות ומזונות עם תוספות סוכר. כמו כן, חשוב לבדוק תוויות מזון ולהיות מודעים למרכיבים באיכות נמוכה.

הכיוונים העתידיים של המחקר

החוקרים שואפים להמשיך ולחקור את הגורמים ההשפעים על הקשר הפנימי בין איכות התזונה לבריאות הלב, וכן לבחון את השפעת הדיאטות על תוצאות בריאות אחרות כמו סוכרת סוג 2 וסרטן. ידע זה יכול לסייע בהתאמת המלצות תזונה ליחידים על בסיס פרופילי הבריאות הייחודיים שלהם.

ד"ר וו יציג את ממצאי המחקר בשעה 12:45 EDT ביום ראשון, 1 ביוני, במהלך מושב האפידמיולוגיה התזונתית במרכז הכנסים של מחוז אורנג

Scroll to Top