Skip to content

تداعيات حكم محكمة العدل: وزراء الإسرائيلية يطالبون بحل المحكمة العليا وإعادة بنائها بالكامل

מתקפת השרים אחרי פסיקת בג”ץ: “לפרק את בית המשפט ולהרכיב מחדש”

פסק הדין המהותי של בג”ץ על פיטורי רונן בר

פסיקת בג”ץ, שהכריזה כי פיטורי ראש השב”כ רונן בר נעשו בניגוד לחוק וכי ראש הממשלה בנימין נתניהו פעל בניגוד עניינים בפרשת “קטאר-גייט”, הובילה למתקפה משמעותית מצד שרים בקואליציה. לדברי שר הביטחון הלאומי איתמר בן גביר, פסק הדין היה “פוליטי להחריד” והאשים את בג”ץ ב”הכשרת” פיטורים שנעשו בניגוד לעקרונות הדמוקרטיה.

תגובות שרים בקואליציה

בן גביר וקרעי מבהירים את עמדותיהם

בן גביר ציא מאוד בפומבי: “רונן בר חתר תחת הדמוקרטיה”, והוסיף כי גם בלעדי פסק הדין היה על הממשלה להפעיל את סמכויותיה להחליף את בר. כמו כן, הוא קיווה כי המחליף לא יהיה “שבוי בקונספציה”.

שר התקשורת שלמה קרעי תקף אף הוא את בג”ץ והביא לידי ביטוי קריאה לפרק את המוסד ולהקים מחדש מערכת שיפוטית שתשפוט בהתאם לחוקי הכנסת בלבד. הוא התבטא בפומבי נגד פסקי הדין הקודמים כ”עלים תאנה” למציאות שמתקיימת בשטח.

קריאות לנבצרות מצדו של נתניהו

בשיח הפוליטי האלים, חברת הכנסת מרב מיכאלי דרשה להוציא את ראש הממשלה נתניהו לנבצרות, נשמעות טענות נוספות על כך שבסביבתו קיים חקירות עומק. היא טוענת כי לא ניתן לתת לכזה אדם לקבוע את זהותו של ראש השב”כ הבא.

תמיכה בפסק דין בג”ץ

במקביל, מטה המאבק “חופשי בארצנו” הביע תמיכה בפסק הדין, והדגיש את החשיבות של שמירה על האיזונים והבלמים בשלטון ולתfred את המסר שהעקרונות החוקיים חשובים מכל.

עמדת בג”ץ

בג”ץ, בראשות הנשיא יצחק עמית והשופטת דפנה ברק-ארז, פסק בפומבי כי ההדחה של ראש השב”כ בוצעה ללא שימוע ועל בסיס לא חוקי, והשיב את הדגש על חובת הנאמנות של ראשי מערכת הביטחון כלפי הציבור וכיצד זו אינה נתונה למחלוקות פוליטיות.

השופט סולברג מעלה דעה אחרת

המשנה לנשיא, השופט נעם סולברג, שהיה בדעת מיעוט, טען כי בעתירות אין צורך להכריע אם הממשלה ביטלה את הפיטורים. הוא ציין כי יש להנמיך את הלהבות בקרב הדעות הכואבות במערכת הפוליטית.

סיום המחלוקות או התחלתן של חדשות רבות?

האם פסיקת בג”ץ תסיים את המחלוקות הפוליטיות או שתהיה זו רק ההתחלה? נהיה עדים למה שיתפתח במערכת הפוליטית הישראלית בימים הקרובים.

לסיכום

הדיון סביב פסק הדין החזיר את ישראל לסאגה פוליטית מורכבת, עם התמקדות על יחסי הכוחות בין הרשות השופטת לרשות המבצעת. הצעד הבא של ראש הממשלה נתניהו והממשלה יהיה קרדינלי בבחינת המצב הדמוקרטי במדינה

Scroll to Top