Украина возобновляет переговоры с Россией: низкие ожидания после дерзкой атаки на военные базы

הציפיות נמוכות: אוקראינה משיבה למשא ומתן עם רוסיה

חזרה לשיחות באיסטנבול

לאחר מתקפה מתוחכמת של אוקראינה, מדינות קייב ומוסקבה יחזרו לשולחן המו»מ באיסטנבול. מדובר בסבב השני של השיחות הישירות בין המדינות מאז שהחלה המלחמה בפברואר 2022. הבוקר, נציגי המקצועות האוקראיניים ימסרו את תנאיהם להסכם, אך הציפיות אינן גבוהות בעקבות התדרדרות ההידברות.

לחצים מבחוץ

שיחות אלה מתקיימות בלחץ נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, שביקר את הגישות של הנשיאים פוטין וזלנסקי. עם זאת, על פי הערכות במערב, ייתכן שהצדדים לא יגיעו להסכמות כלשהן בשיחות הנוכחיות. גורם במשלחת האוקראינית אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP כי «קייב מוכנה לדון בצעדים משמעותיים לקראת שלום במהלך השיחות עם מוסקבה», אך קרא לרוסיה לא לחזור על האולטימטומים הקודמים.

התמודדות בשדה הקרב

במקביל לשיחות, שדה הקרב נראה פעיל מתמיד. רוסיה פתחה במתקפה חדשה ומתקדמת בקצב מואץ, במיוחד באזור סומי שעל גבול אוקראינה. בלילה האחרון, אוקראינה ביצעה תקיפה נועזת שנחשבת לאחת מהפעולות המתוחכמות שביצעה מאז תחילת המלחמה. שירותי הביטחון האוקראיניים הצליחו להסתיר עשרות מל»טים בתוך צריפי עץ, מה שאפשר להם לתקוף בסיסים צבאיים רוסיים במהירות וביעילות.

המבצע «קורי עכביש»

במהלך המבצע, שבו השתמשו האוקראינים ב-117 כטב»מים, הותקפו ארבעה בסיסים ונפגעו לפחות 41 מטוסי קרב. נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, ניהל את המבצע באופן ישיר, והדגיש את הצלחת התקיפה כ»ארוך הטווח ביותר שהתרחש עד כה».

המטרות בפגישות המו»מ

באופן כללי, מטרת אוקראינה היא להשיג הפסקת אש כתנאי להמשך השיחות. גורם אוקראיני בכיר ציין כי היא כוללת הצעות להפסקת אש ביבשה, בים ובאוויר, בפיקוח שותפים בינלאומיים. מנגד, רוסיה לא שיתפה את הצעותיה מראש ואמרה כי תעשה זאת רק בשיחות הישירות באיסטנבול.

ציפיות עתידיות

למרות הציפיות הנמוכות לקראת הפגישות, זלנסקי הביע רצון להשיג «לפחות התקדמות מסוימת בדרך לשלום». סבב השיחות הקודם, שנערך במאי, הסתיים בהסכמה לכיתוב התנאים להפסקת אש אפשרית.

כפי שנראה, הדרך להסכם ארוך טווח עלולה להיות קשה ומסובכת, עם הציפיות הנמוכות משני הצדדים והמצב המתוח בשטח

Прокрутить вверх